Arrestatie op luchthaven in moordzaak Venlo

Op de luchthaven in Brussel heeft de Belgische politie een 24-jarige man uit Venlo aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 33-jarige vrouw in oktober van dit jaar. Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen in een woning in Venlo en overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De verdachte stond internationaal gesignaleerd.

Nederland heeft de Belgische autoriteiten verzocht de verdachte over te leveren.

Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de 24-jarige Venlonaar betrokken is geweest bij de dood van de 33-jarige vrouw, die op maandagavond 14 oktober zwaargewond in haar woning aan de Genbroekstraat in Venlo werd aangetroffen. Niet veel later overleed de vrouw in het ziekenhuis in Nijmegen.

De politie heeft dinsdag twee woningen in Venlo en Tegelen doorzocht in het onderzoek naar deze zaak. Tevens is een visvijver in Eindhoven grondig doorzocht naar sporen. Wat de politie hier heeft aangetroffen, wordt nog niet naar buiten gebracht.

Woensdag hebben politiemedewerkers met ondersteuning van Defensie een sporenonderzoek ingesteld in een bossage en groenstrook langs de provinciale weg N270 (Deurneseweg) en nabij de afslag van de autosnelweg A73. Waar de politie precies naar op zoek is geweest, is niet duidelijk.

{youtube}vpvPiOG466Y{/youtube}