Arrestatie in Spyshop-moord (UPDATE)

De politie heeft dinsdagochtend een 33-jarige Amsterdammer opgepakt voor de liquidatie van Ronald Bakker afgelopen najaar in Huizen. Dat meldt de politie. Bakker was één van de  leidinggevenden bij een spyshop in Nieuwegein.

Schutter

De politie gaat ervan uit dat de verdachte de daadwerkelijke schutter was. Bakker is op 9 september nabij zijn woning in zijn auto doodgeschoten. De recherche deed onderzoek in de Spyshop in verband met een strafzaak tegen een groep mannen die volgens justitie liquidaties voorbereidde.

Motor

Op de fatale woensdagavond kwam Ronald Bakker rond 18.20 thuis van zijn werk in Nieuwegein. Hij parkeerde zijn auto voor zijn huis aan de Rendier in Huizen. Nog voordat hij kon uitstappen werd hij plotseling van dichtbij in zijn auto neergeschoten. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader vluchtte hierna op een donkerkleurige motor.

26Koper

Er zijn twee peilbakens die waren gekocht in de bewuste spyshop gebruikt door verdachten in het onderzoek 26Koper naar de wapenvondst in Nieuwegein. Dat gebeurde op 26 mei 2015. Kosten waren 6.600 euro, er werd contant afgerekend. De politie vermoedt dat verdachten Levi B. en Zakaria S. deze aankoop hebben gedaan.

Zie ook:

Kan het OM moordplannen bewijzen?

‘Liquidatie in Huizen was waarschuwing’

Groep verdacht van zeker vier moorden (UPDATE)