Utrechtse serieverkrachter gepakt na dna-match

De politie heeft na twintig jaar een man opgepakt in de zaak rond de Utrechtse serieverkrachter. De 51-jarige verdachte werd eerder dit jaar gepakt voor twee fietsendiefstallen. Hij moest toen zijn dna afstaan dat matchte met het dna dat in de zaak is veilig gesteld.

De man werd onder meer gepakt met een lokfiets van de politie. Op dit moment is hij door het Nederlands Forensisch Instituut gematcht voor drie verkrachtingen. Die drie zaken zouden volgens justitie nog niet verjaard zijn. Er zijn nog veertien zaken waar mogelijk een match wordt gevonden.

Eerder in beeld

De verdachte was al eerder in beeld bij de politie, maar hij wilde toen geen dna afstaan. Toen hij voor fietsendiefstal gepakt werd, was hij verplicht om dna af te staan. De politie heeft inmiddels al een huiszoeking bij de verdachte thuis gedaan. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht.

Dna-verwantschapsonderzoek

De Utrechtse serieverkrachter heeft zes vrouwen verkracht en deed waarschijnlijk bij elf vrouwen een poging tot verkrachting. De man was actief in 1995, 1996 en in 2001.

Er werd eerder een dna-verwantschapsonderzoek gedaan. In april werd bekend dat dat niets had opgeleverd. De eerste zaken verjaren in 2015.