UPDATE Arrestatie voor branden in Winschoten

De politie heeft een 25-jarige inwoner van Winschoten opgepakt. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij probeerde een brand te stichten in Blijham, een plaatsje naast Winschoten. De politie was hem al op het spoor omdat hij enkele keren andere branden voor het eerst heeft gemeld.

De afgelopen maanden werden zeker 18 branden gesticht in en rond de Groningse plaats. Vorige week werd een noodverordening voor vier weken afgekondigd, waardoor de politie preventief mag fouilleren. Ook hangen er op ‘strategische plekken’ camera’s.

Vrijdagnacht werd er een brand gesticht in een champignonkwekerij tussen Winschoten en Blijham. Daarom dacht de politie dat de mogelijke pyromaan ook in Blijham toe zou slaan. Surveillerende agenten betrapten de brandstichter.

De politie denkt dat de man ook verantwoordelijk is voor een aantal andere brandstichting in de omgeving van Winschoten. Omdat bij een brand de geur in de kleding gaat zitten, onderzoekt de politie kleren van de verdachte. Ook onderzoekt de politie of tips van getuigen kunnen worden gelinkt aan de man.

UPDATE

De verdachte die is opgepakt heeft een aantal dagen geleden de burgemeester op bezoek gehad. De man had gemeld dat hij zich ongerust maakte over de brand, daarop ontmoette burgemeester Pieter Smit de man om hem gerust te stellen. Het gesprek vond plaats in de tuin van de verdachte. Volgens Smit verliep het gesprek normaal en vertelde de man dat hij zich zorgen maakte.

Lees ook:

Winschoten in de ban van pyromaan

Winschoten: brand ondanks noodverordening