Arrestatie voor drievoudige moord Parijs

De politie heeft twee mannen opgepakt die betrokken zouden zijn bij de moord op drie Koerdische vrouwen in Parijs. De verdachten zouden Koerdische mannen zijn die in Turkije zijn geboren. Een van hen is waarschijnlijk de chauffeur van de vrouwen. Ook de andere verdachte komt uit de omgeving van de slachtoffers.

De twee verdachten worden sinds donderdag gehoord. Op 10 januari werden de drie vrouwen in een ontmoetingscentrum dood gevonden. Ze waren alle drie door hun hoofd geschoten. Welke rol de twee verdachten bij de drievoudige moord zouden hebben gespeeld, blijft onduidelijk.

Onder de slachtoffers was ook Sakine Cansiz (foto), de mede-oprichtster van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK en één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de PKK in West-Europa. Zij is vrijdag begraven in Tunceli, een stad in Oost-Turkije. Bij de begrafenis waren ook familieleden van Cansiz uit Rotterdam aanwezig.

Moorden op PKK’ers komen geregeld voor, meestal zitten er Turkse daders achter, bijvoorbeeld uit de sfeer van de inlichtingendiensten. Er is binnen de PKK soms ook grote tweespalt die leidt tot geweld. In het 25-jarige conflict tussen de Turkse staat en de PKK zijn ongeveer 40.000 mensen om het leven gekomen.

Lees ook:

Drievoudige liquidatie Koerden Parijs