UPDATE Arrestatie voor schieten op auto

Een man uit Schiedam is opgepakt omdat hij in de nacht van dinsdag op woensdag een auto zou hebben beschoten. Een Rotterdamse 18-jarige jongen stond op de afrit van de afrit van de A20 bij Schiedam op het stoplicht te wachten, toen hij een man uit de bosjes zag komen. Omdat hij de situatie niet vertrouwde, reed hij door. De jongen werd daarna beschoten, waardoor de voorruit uit elkaar klapte.

De jongen is, ondanks de kapotte voorruit, doorgereden tot hij dacht dat hij op veilige afstand zou zijn. Toen heeft hij de politie gebeld. Omdat de jongen de man goed heeft gezien, heeft hij een gedetailleerd signalement kunnen geven.

Op basis daarvan pakte de politie enige tijd later een 25-jarige Schiedammer op. De politie onderzoekt of hij daadwerkelijk bij de schietpartij is betrokken.

Ook is de politie er nog niet honderd procent zeker van dat er daadwerkelijk schoten zijn gelost, alhoewel daar wel duidelijke aanwijzingen voor zijn gevonden. Zo zijn er hulzen gevonden bij de afrit. De auto is meegenomen voor nader onderzoek.

UPDATE
De politie heeft een automatisch wapen gevonden ‘in de nabijheid’ van de Schiedammer die is opgepakt. De politie wil nog niks zeggen over een motief voor de schietpartij.