Arrestatie voor woningoverval Voorthuizen

Een 25-jarige man uit Beekbergen heeft zich donderdagavond op het politiebureau gemeld in verband met de woningoverval in Voorthuizen, Gelderland. De man is aangehouden. Dat meldt de politie vrijdag. Er wordt nog gezocht naar een man en een vrouw die ook in de woning zijn geweest.

Bij de overval kwam een 27-jarige Edenaar om het leven. Hij was waarschijnlijk een overvaller. De bewoners van het pand raakten gewond. Het mannelijke slachtoffer is meerdere keren in zijn been geschoten, de vrouw is geslagen met onder andere bakstenen.

De man die uiteindelijk is overleden, werd verderop in de straat zwaargewond gevonden. Hij zou niet zijn neergeschoten, maar de politie wil niet zeggen wat de doodsoorzaak wel is. De twee slachtoffers, die zijn overgebracht naar het ziekenhuis, werden eerst nog bewaakt omdat zij de man mogelijk hadden neergeschoten. Toen bleek dat de Edenaar niet door kogels om het leven is gekomen, is de bewaking opgeheven.

De twee blijven wel verdachte. De politie onderzoekt hoe het stel zich heeft verdedigd om vast te stellen of er sprake is van noodweer.

Eerder vertelde de vader van een van de slachtoffers dat de man en vrouw verrast waren toen ze hoorden dat een van de overvallers zwaar gewond in de straat is gevonden en later aan zijn verwondingen overleed. ‘Ze hebben zich wel verdedigd, maar hier hadden ze geen flauw vermoeden van.’

Lees ook:

Politie: vlucht bij overval

Aantal overvallen juweliers gehalveerd