Arrestatie zware mishandeling Hilversum

De politie heeft drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht een van de zware mishandelingen in Hilversum te hebben gepleegd. In de afgelopen twee maanden werden tien mensen zwaar mishandeld in het centrum van de mediastad.

 

De verdachten zijn 23, 22 en 20 en komen uit de omgeving van Hilversum. De drie zijn thuis aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

De verdachten zouden op 1 april zomaar twee mannen in elkaar hebben geslagen. De twee slachtoffers waren met een groepje op stap geweest in Hilversum. Een van de vrouwen werd lastig gevallen en haar vriend zei daar wat van. Hij werd direct tegen tegen de grond geslagen. Toen een vriend van het slachtoffer verhaal ging halen, werd ook hij buiten westen geslagen.

Of met de aanhouding ook de andere mishandelingen zijn opgelost, is niet duidelijk. Het lijkt om verschillende dadergroepen te gaan. Wel is de werkwijze bij de mishandelingen steeds hetzelfde. Twee tot vier personen van eind in de twintig provoceren bezoekers die van de kroeg op weg naar huis zijn. Als de slachtoffers reageren, slaan de daders ze tegen de grond en blijven op hen intrappen tot ze niet meer bij kennis zijn.

De zaak waarvoor de twee mannen zijn aangehouden, kwam in april bij Opsporing Verzocht.

{youtube}7GDFdv19Vuo{/youtube}