Arrestaties bij ontdekking cocaïnewasserij

De politie heeft in Onna, Overijssel, drie Colombinanen van 33, 43 en 44 jaar en een 47-jarige man uit Lelystad opgepakt toen een cocaïnewasserij werd opgerold. De mannen waren drugs die vanuit het buitenland was ingevoerd aan het schoonmaken. Dat meldt De Telegraaf.

Buurtbewoners zijn niet verrast over de arrestatie. Eerder werd er al een wietkwekerij in de boerderij verwijderd. Een omwonende zegt in De Telegraaf dat er ook al eens een illegaal bordeel in de woning heeft gezeten. Volgens een buurman wordt het pand steeds verhuurd, maar is de huurprijs zo hoog dat het ‘vreemde lui’ aantrekt.

De boerderij heeft een aantal weken leeggestaan, maar sinds twee weken waren er nieuwe bewoners, die zich direct verdacht gedroegen. Zo kwamen ze alleen ’s nachts en reden ze dan vaak zonder verlichting.

De politie ontdekte de wasserij toen buurtbewoners chemicaliën roken. Het onderzoek heeft heel de dag geduurd omdat de woning veel kamers had, die zorgvuldig nagelopen moeten worden.

In een cocaïnewasserij wordt de drugs met behulp van chemicaliën schoongemaakt van vloeistoffen waarin ze eerder zijn opgelost. Cocaïne wordt vaak gesmokkeld in chocola of vruchtensap. In een ‘wasserij’ wordt de drugs weer geschikt voor gebruik.