Arrestaties cokehandel via Schiphol

De koninklijke marechaussee heeft de afgelopen dagen in een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne via de Amsterdamse luchthaven Schiphol vijftien verdachten aangehouden. Onder die verdachten zitten zeker zeven medewerkers van de luchthaven. Video na de break.

(Foto: marechaussee)

De mannen worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie dat verschillende cocaïnetransporten vanuit Midden- en Zuid-Amerika organiseerde naar Nederland.

Vuurwapens

De aangehouden verdachten zijn van Nederlandse, Turkse en Colombiaanse nationaliteit, variërend in leeftijd van 23 tot 65 jaar. Een aantal van deze verdachten is door een arrestatieteam aangehouden omdat het vermoeden bestond dat zij in het bezit waren van een vuurwapen.

Tijdens diverse doorzoekingen in woningen van verdachten zijn vuurwapens, geld en drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Medewerkers Schiphol

Onder de verdachten bevinden zich zeven medewerkers van een bedrijf op Luchthaven Schiphol. De mannen worden er onder meer van verdacht de cocaïne uit vliegtuigen te hebben gehaald. Daarna smokkelden ze de drugs verder Nederland in. De meeste verdachten zijn woonachtig in de regio Amsterdam.

Het team zware criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de verdachten. Dat gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

{youtube}Lvi99wX7KWc{/youtube}