Arrestaties criminele organisatie

In een onderzoek naar een criminele organisatie die zich onder meer bezig zou houden met grootschalige (internationale) drugshandel en afpersing heeft de politie dinsdag op tien adressen invallen gedaan. Er zijn negen verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de Tilburgse criminele organisatie. Een van de hoofdverdachten (43) werd in Antwerpen gearresteerd.

Bronnen melden aan Crimesite dat de 43-jarige ‘Antwerpenaar’ een bekende van justitie is. De man, van Turkse afkomst, zou niet schuwen geweld te gebruiken.

Ripdeals

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een schietpartij in september 2012 in Tilburg. Vanuit dat onderzoek kreeg de politie zicht op een groep Tilburgers die vermoedelijk deel uitmaakten van een criminele organisatie.

Volgens justitie hield de organisatie zich onder meer bezig met grootschalige (internationale) drugshandel. Ook zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing, het plegen van ripdeals en vuurwapenbezit.

Schietpartij

Dinsdagochtend zijn er negen verdachten aangehouden. zeven in Tilburg, één in Waalwijk en één in Antwerpen. Het gaat om acht mannen en één vrouw in de leeftijd van 22 tot en met 47 jaar. In vier gevallen werd er gebruik gemaakt van een arrestatieteam. De 43-jarige verdachte die in Antwerpen is aangehouden, wordt ook verdacht van de schietpartij in Tilburg vorig jaar. Daarbij raakte een 44-jarige man zwaar gewond.

Bij de invallen op tien locaties zijn vuurwapens en auto’s in beslag genomen.