Arrestaties na doodsteken man in Dordt

Een 61-jarige Rotterdammer is zondagochtend overleden bij een steekpartij op het Dordtse Eemsteynplein. De politie zegt rond 02.20 een melding te hebben doorgekregen van een mogelijke steekpartij in een woning aldaar. Er waren vannacht elders nog twee steekpartijen.

Het pand bleek een kamerverhuurbedrijf te zijn. Er werd inderdaad een zwaargewonde man aangetroffen. Agenten begonnen met reanimeren en ambulancepersoneel nam dat al snel over. Helaas mocht niet baten voor de 61-jarige man. Drie personen die in het pand waren zijn aangehouden. Hun mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man wordt onderzocht. Het gaat om Dordtenaren van 43, 46 en 55 jaar.

Op straat

In Rotterdam zit een 20-jarige Rotterdammer zit vast nadat er zondagochtend twee personen werden neergestoken in de Keverborgstraat in Roterdam-Beverwaard. Agenten kregen rond 04.45 de melding van een vechtpartij op straat en troffen ter plaatse twee gewonde mannen aan. Eentje bleek steekwonden te hebben in een been, de andere in het bovenlichaam. Na veel doorvragen wilden de twee 23-jarige Rotterdammers mondjesmaat verklaren wat zich had afgespeeld. Er werd een voornaam genoemd en een wijk waar de dader mogelijk zou wonen. Dat bracht de agenten op het spoor van de verdachte. De 20-jarige Rotterdammer werd kort daarna in een Rotterdamse woning aangetroffen. Hij had een mes bij zich dat mogelijk bij de steekpartij werd gebruikt.

Bloed op kleding

In Capelle aan den IJssel werd vannacht een 26-jarige man neergestoken nabij de Penseel.
Zondagochtend kregen hulpdiensten de melding van een vechtpartij in Capelle aan den IJssel. Agenten troffen er op straat een aantal personen aan waarvan er eentje in de nek bleek te zijn gestoken. Ambulancepersoneel behandelde hem ter plaatse en bracht hem over naar een ziekenhuis. De kennelijke ruzie was begonnen in een woning in de Penseel. Het slachtoffer gaf een bijnaam op van de dader. Na wat gepuzzel bracht dat agenten op het spoor van een verdachte. Die is later die nacht aangehouden in een woning in dezelfde plaats. De man had op dat moment flink wat bloed op zijn kleding.