Arrestaties na drugsdeal op A16

De politie heeft maandag omstreeks 18.50 op de A16 een Belg en een Rotterdammer aangehouden nadat was waargenomen dat een voorraad hasj was verkocht. Agenten in burger van de landelijke eenheid hadden eerder gezien dat de beide mannen op een parkeerplaats bij een afrit van de A16 contact hadden met elkaar.

Vier kilo

Daarna reden de twee de A16 op, de Belg richting Antwerpen en de Nederlander richting Dordrecht. Ter hoogte van Hazeldonk werd de 26-jarige Belg aangehouden. In zijn bestelauto zat in een tas achter de bijrijdersstoel vier kilo hasj. Ter hoogte van Zevenbergschen Hoek werd in verband met deze vondst de 43-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt er van verdacht de verkoper van de drugs te zijn. In zijn personenauto werden enkele duizenden euro’s aan contant geld aangetroffen.

Nerveus

Volgens de politie zijn in het grensgebied langs de A16 op parkeerplaatsen vaker ontmoetingen tussen (drugs)criminelen. Dat was een reden om beide voertuigen te controleren. De deal zelf was mogelijk niet waargenomen door agenten. De politie zegt dat de Belg erg nerveus reageerde tijdens de controle en dat dit ook een reden was de auto te doorzoeken.