Arrestaties fatale woningoverval

De politie in Amsterdam heeft vrijdagmiddag twee Amsterdammers aangehouden die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de dood van een 76-jarige man. Het slachtoffer werd op 9 januari zwaargewond en geboeid gevonden in zijn woning aan de Pomonastraat in Amsterdam-Noord. Waarschijnlijk had de man een of meer overvallers in zijn huis binnengelaten. Hij overleed korte tijd later.

 

 De recherche stelde al snel vast dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gekomen. De verdachten zijn 21 en een 23 jaar oud. Een woordvoerder van de politie sprak tegen AT5 over een ‘rustige aanhouding’. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Kort nadat de politie man had gevonden zijn twee vrouwen meegenomen naar het politiebureau voor verhoor, maar zij werden na verhoor weer heengezonden. De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets hebben gezien. Ook wil de politie bekenden van de man spreken.

Eerder deze maand maakte de minister van Justitie bekend dat er een lichte daling is geconstateerd in het aantal woningovervallen in 2012, van 10 procent.