Arrestaties in Britse kluisjesroof-zaak

De Britse politie heeft zeven mannen gearresteerd in verband met de roof in het Londense Hatton Garden. Dat meldt The Guardian. Tweehonderd agenten hebben dinsdag op twaalf adressen in Londen en het graafschap Kent doorzoekingen gedaan. Er zijn waardevolle spullen gevonden.

Het is nog onduidelijk in hoeverre die voorwerpen afkomstig zijn uit de kluisjes maar Scotland Yard zou er zeker van zijn dat in ieder geval een deel van de spullen van de roof afkomstig is. De verdachten variëren in leeftijd van 48 tot 75 jaar.

De daders hebben in de bankkluis slechts 72 kleinere kluisjes doorzocht. In totaal waren er 999 kluisjes. Ze zijn vertrokken met ruim 250 miljoen euro aan juwelen, goud en contanten.

In het boek De man die de Eiffeltoren verkocht wordt een zo mogelijk nog spectaculairdere roof beschreven: die van het Diamond Center in Antwerpen, februari 2003. De dadergroep was toen De School van Turijn. De Italianen maakten juwelen buit ter waarde van 100 miljoen. Ocean’s Eleven, maar dan echt gebeurd.