Arrestaties in Den Haag in Maastrichtse moord

De politie heeft woensdagavond een man een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord of doodslag op een man in Maastricht. Dinsdagmiddag vond de politie het lichaam van een man in zijn woning aan het Koningsplein in Maastricht.

Den Haag

De twee verdachten zijn een man van 21 jaar en een vrouw van 28 jaar. Ze zijn in Den Haag aangehouden in een woning aan de Barneveldstraat. Volgens de politie leidde een onderzoekspoor al snel naar Den Haag. De Haagse woning is door de politie doorzocht. De verdachten zijn in de nacht van woensdag op donderdag overgebracht naar een politiebureau in Limburg voor verhoor en verder onderzoek. De arrestaties zijn pas vrijdag bekendgemaakt.

Sectie

Tijdens de aanhouding van het tweetal verbleven ook nog drie andere personen in de woning. Het ging om twee vrouwen van 47 en 35 jaar en een man van 39, alle drie zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze zijn ook aangehouden maar, na verhoor, vrijdagochtend in vrijheid gesteld.

Wat het motief en/of aanleiding voor het geweld is geweest wordt nog onderzocht. Woensdagmiddag heeft sectie op het lichaam van het slachtoffer plaatsgevonden. Hoe de man om het leven is gekomen wil de politie niet bekend maken. De twee verdachten zijn vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.