Arrestaties in groot fraude-onderzoek

De politie zegt in een grootschalig fraudeonderzoek de politie dinsdagochtend in Eindhoven, Drimmelen, Waalre en Neerpelt (B) vijf mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 28 tot 60 jaar aan te hebben gehouden. Ze worden verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die zich bezig houdt met oplichting, valsheid in geschrifte, diefstal en verduistering.

Vele rechtspersonen

Namens vele rechtspersonen (BV's) zou de organisatie (luxe) goederen hebben besteld, maar nooit tot betaling zijn overgegaan. Om zelf buiten beeld te blijven zouden de leden gebruik hebben gemaakt van valse identiteiten. De politie vermoedt dat leveranciers benadeeld zijn voor een bedrag van zeker 1 miljoen euro.

Tankkaarten

Het onderzoek naar de groepering startte in augustus 2013 nadat door een bedrijf een groot aantal tankkaarten werd aangevraagd bij diverse ondernemingen. Met de kaarten werd vervolgens voor duizenden liters getankt, maar dit werd nooit betaald. Verder onderzoek door de recherche leidde tot een verdenking in de richting van de dinsdag aangehouden mannen en vrouwen.

Handgranaat

In de woningen van de verdachten heeft de politie zoekingen verricht. Daarnaast werden panden in Schiedam en Rotterdam doorzocht. In een woning in Drimmelen vond de politie een handgranaat, diverse vuurwapens en munitie. Ook werden daar onderdelen van een synthetisch drugslab aangetroffen. Alle verdachten worden in verzekering gesteld voor verder onderzoek.