‘Arrestaties in moordonderzoek Lucas Boom’

Er zijn arrestatie gepleegd in de zaak van de in september in Zaandam vermoorde crimineel Lucas Boom, aldus De Telegraaf. Het gaat om vier verdachten: twee uit Amsterdam en twee uit Den Haag.

Vluchtauto

De recherche zou twee uitvoerders in handen te hebben, twee Amsterdammers van 23 en 34 jaar, die door een arrestatieteam zijn aangehouden. De twee hebben een Antilliaanse achtergrond. De twee andere verdachten uit Den Haag (29) zouden de vluchtauto hebben geleverd.

Raap

Vorige maand arresteerde de Nationale Politie vier mannen na de liquidatiepoging op Peter Raap, alias Pjotr, in Diemen-Noord begin vorige maand. Van hen zitten er drie nog vast. Zowel Raap als Boom hadden een gewelddadige reputatie in de Amsterdamse onderwereld.

Tips

Kees Koreman, hoofd Generieke Opsporing in de Eenheid Noord-Holland zegt in De Telegraaf dat tips die de politie kreeg naar aanleiding van aandacht voor de liquidatie in media hebben geleid tot de aanhouding:

Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat mensen het te ver vonden gaan dat deze liquidatie op klaarlichte dag in een woonwijk onder de ogen van kinderen plaatsvond.