Arrestaties in moordzaak Coovery Rosa

De politie heeft vorige week drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van Coovery Rosa, maar dat is dinsdag pas bekendgemaakt. Het 30-jarige slachtoffer werd op 11 april op de Rotterdamse Pleinweg doodgeschoten.

Op 11 april van dit jaar kreeg de politie rond negen uur ’s avonds een melding over een schietpartij op de Pleinweg in Rotterdam. Toen agenten daar arriveerden, troffen zij daar een zwaargewonde man aan. Het was de 30-jarige Coovery Rosa. Hij overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Volgens getuigen waren toen zeker twee mannen weggerend en in een bus gestapt. In die bus werd een vuurwapen aangetroffen en een 26-jarige Antilliaan gearresteerd. Hij zit nog vast. Vervolgens werden er in het programma Opsporing Verzocht redelijk duidelijke beelden getoond van een mogelijke verdachte.

Uiteindelijk zijn er op 22 mei drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Utrecht en twee Rotterdammers van 36 en 32 jaar. Op dit moment zitten er dus vier mannen vast in deze zaak.