Arrestaties in Nederland en Spanje in onderzoek naar drugs en witwassen

Tijdens een actiedag van de Landelijke Eenheid in samenwerking met de Spaanse autoriteiten en Europol zijn dinsdag in een onderzoek naar drugs en witwassen drie verdachten aangehouden in Nederland en Spanje. Ook zijn er meerdere doorzoekingen gedaan van woningen, een loods en bedrijfspanden op diverse plekken in Zuid-Holland, Noord-Brabant en in Spanje. Er is beslag gelegd op auto’s en woningen.

In Nederland werden drie woningen doorzocht in Schiedam, Capelle aan den IJssel en Den Bosch en een woning met bedrijf in Montfoort. Ook vonden doorzoekingen plaats van een loods in Rotterdam en twee bedrijfspanden in Bleiswijk en Schiedam. Er is beslag gelegd op meerdere auto’s en een drie (luxe ingerichte) woningen.

In Capelle aan den IJssel en Den Bosch werden twee verdachten aangehouden. Een derde verdachte is aangehouden in het Spaanse Tarragona (Catalonië). In Spanje vonden op drie locaties doorzoekingen plaats.

Tijdens de actie is samengewerkt met de Spaanse Guardia Civil, de Policia National en Europol.

Op de zoeklocaties in beide landen is de nodige administratie inbeslaggenomen. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vrijdag besloten dat de verdachten zeker twee weken vast blijven zitten. Het onderzoek loopt verder.