Arrestaties in NL-Turks-Braziliaans onderzoek (UPDATE)

De Nederlandse, Turkse en de Braziliaanse federale politie hebben deze week in Nederland, in Turkije en in Brazilië huiszoekingen gedaan en arrestaties verricht in een onderzoek naar drugshandel en witwassen. 

275 mensen

De politie nam dinsdag in Gelderland geld en goederen in beslag genomen in een groot witwasonderzoek. Op twintig adressen werden er invallen gedaan. Er zijn vier arrestaties verricht. In de woning van één van de verdachten is 125.000 euro in beslag genomen. Aan de actie deden zo’n 275 agenten, militairen en medewerkers van het Openbaar Ministerie mee. Zij vertrokken dinsdagochtend vanaf de kazerne in Schaarsbergen, aldus Omroep Gelderland.

Turkije

Het gaat om het onderzoek met de naam Fiorino, dat begon in 2013. De politie heeft negen verdachten op het oog die zich bezig hielden met georganiseerde wietteelt. Drie man zouden daarin de spil hebben gevormd en zijn aangemerkt als hoofdgedachten. De omzet wordt geschat op zo’n 25 miljoen euro hebben opgeleverd. Een deel van het geld ging in auto’s met geheime ruimtes naar Turkije.

Fortaleza

Op basis van informatie van de Nederlandse politie is in een complex van luxe appartementen gezocht naar verborgen geldvoorraden. In Brazilië is één persoon aangehouden. De nationaliteit van deze verdachte is onbekend.