Arrestaties in overvalzaken Amsterdam

De politie in Amsterdam heeft twee verdachten aangehouden voor overvallen. Er is een man aangehouden die een rol zou hebben gespeeld bij de overval op de juwelier in de Jan Evertsenstraat afgelopen zaterdag. Zijn exacte rol wordt nog verder onderzocht. De verdachte zit in volledige beperkingen. Een arrestatieteam heeft dinsdagavond een 23-jarige voortvluchtige man aangehouden in Amsterdam-West.

Hij had nog een gevangenisstraf van acht jaar open staan voor de overval op een juwelier in 2011 in de Shoperade aan het Osdorpplein. Op 18 mei 2011 is daar een juwelier overvallen met behulp van een vuurwapen. Omstanders overmeesterden een van de twee overvallers en droegen hem over aan de politie.

De andere overvaller vluchtte en werd door een omstander gefilmd met een smartphone. Hij schoot tijdens zijn vlucht een beveiliger in zijn arm. Een andere kogel bleef steken in de portemonnee die de beveiliger in zijn borstzak had. Deze verdachte werd in hoger beroep op 16 april 2014 bij verstek veroordeeld tot acht jaar cel.