Arrestaties in zaak verbrande man

De politie heeft vrijdagochtend rond 08.00 een 35-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Esch aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 46-jarige Syriër uit die plaats. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Esschenaar. De vrouw is de weduwe van het slachtoffer.

Misdrijf

Het verbrande lichaam van het slachtoffer is op 17 november gevonden in een bosgebied aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam werd aangetroffen ging de politie uit van een misdrijf. In de loop van het onderzoek kwamen de nu aangehouden man en vrouw als verdachten in beeld. Ze werden vrijdagochtend aangehouden in hun woningen in Esch. Het rechercheteam richt zich nu onder meer op het verhoor van het tweetal en op verder onderzoek in de woningen van de verdachten.

Identiteit

Op dinsdag 25 november werd de identiteit van het slachtoffer vastgesteld, nadat foto’s van de man met dat doel openbaar werden gemaakt. Die avond begon de politie in de woning van het slachtoffer met een uitgebreid onderzoek, dat op vrijdag 28 november werd afgerond.