Arrestaties moord Haagse Rinus

De politie heeft dinsdagochtend 21 mei vier mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van “Haagse” Rinus van Setten. Ze zijn 32, 43, 48 en 58 jaar en komen uit Den Haag. De politie zegt ook in meerdere panden in de regio doorzoekingen te hebben gedaan. Twee van de aangehouden verdachten zijn lid van motorclub Satudarah Trailer Trash in Den Haag.

De politie heeft in het clubhuis van deze motorclub ook een zoeking gedaan. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het lichaam van de 36-jarige Rini van Setten werd op vrijdag 8 februari onderaan een dijk gevonden in Bergambacht. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. De politie startte een Team Grootschalige Opsporing (TGO) en de hoofdofficier van justitie in Den Haag loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt naar de dader van de moord.

De aangehouden verdachten zitten in alle beperkingen. Dat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. Het OM is daarom terughoudend met het geven van informatie en kan op dit moment niet meer zeggen over de verdenkingen tegen deze vier verdachten.