Arrestaties na bedreigingen met vuurwapens

De politie zegt dat er vrijdagavond op de Arnhemseweg in Apeldoorn drie mannen uit Veendam zijn gearresteerd op verdenking van bedreigingen. Die bedreigingen zouden eerder die avond hebben plaatsgevonden in Tiel. Op de achtergrond zou een zakelijk geschil spelen.

Drietal

Een 30-jarige Tielenaar werd bedreigd met vuurwapens door enkele mannen, zo werd bij de politie gemeld rond 20.20. Er zou al een langer lopend zakelijk geschil over geld zijn. Na de dreigementen vluchtte het drietal in een BMW weg. Verschillende politiemensen hebben direct na de melding in de directe omgeving gezocht. Het kenteken was bekend.

Kentekenherkenning

De weggereden auto werd wat later op de avond op de A50 via kentekenherkenning gesignaleerd. De auto met inzittenden is daarop tot stilstand gebracht via veiligheidsprocedures; de verdachten zijn gearresteerd en aangetroffen wapens in beslag genomen. De verdachten zijn 28, 18 en 28 jaar oud en allen afkomstig uit Veendam.

De zaak is nu in onderzoek bij de recherche. Er is een aangifte en er zijn getuigenverklaringen. Zaterdag worden de verdachten verhoord op verdenking van bedreiging en bezit van (vuur)wapens.