Arrestaties na gevangenisontsnapping in VS

De politie heeft in Californië vijf mannen opgepakt die drie criminelen zouden hebben geholpen bij de ontsnapping uit de gevangenis Orange County. Het is niet duidelijk wat de vijf voor rol hebben gespeeld, maar wel staat vast dat zij niet in de gevangenis werkten.

De drie criminelen ontsnapten vorige week uit de streng bewaakte gevangenis door de tralies door te zagen, en wisten op het dak van de gevangenis te komen via een ventilatiekanaal. Met aan elkaar geknoopte lakens konden ze van het dak abseilen. De drie zijn nog niet gevonden en er is nog altijd een grote klopjacht gaande.

De sheriff wil weinig kwijt over de vijf mannen die nu zijn opgepakt. Een aantal van de verdachten zou de ontsnapte mannen kennen, anderen zijn net uit de gevangenis vrijgelaten.

Militaire achtergrond

De ontsnapte mannen, Jonathan Tieu, Hossein Nayeri en Bac Duong, zijn volgens de politie extreem gevaarlijk. Twee worden verdacht van moord en poging tot moord, een ander voor ontvoering en zware mishandeling.

Hossein Nayeri, een Iraanse immigrant, heeft een militaire achtergrond en wist al eerder uit gevangenissen te ontsnappen. De politie vermoedt dat hij de leiding heeft gehad bij de ontsnapping. Ook zou het kunnen dat de Vietnamese criminele organisatie waartoe de andere twee zouden behoren, hebben geholpen.

De drie ontsnapte mannen. Van links naar rechts: Jonathan Tieu, Hossein Nayeri en Bac Duong