Arrestaties na invallen woonwagenkampen (UPDATE)

De politie heeft dinsdag invallen gedaan op woonwagenkampen in Rotterdam en Den Haag. In totaal zijn vijf mannen en een vrouw aangehouden, die onder meer verdacht worden van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De politie heeft onder meer 2,5 miljoen aan contant geld, negentien dure auto’s en drie vuurwapens in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zijn vier mannen van 31, 36, 56 en 61 jaar oud uit Rotterdam, een 36-jarige Rotterdamse en een 37-jarige man uit Amsterdam.

Het onderzoek naar de verdachten startte twee jaar geleden op verdenking van het op grote schaal exploiteren van wietkwekerijen. Zij zouden volgens justitie bij een bedrijf in Zoetermeer producten hebben afgenomen die bestemd waren voor de kwekerijen. Het bedrijf in Zoetermeer wordt ook verdacht, want het stond ingeschreven als handelaar van producten in de agrarische sector. In de praktijk bleek het volgens de politie te gaan om een growshop leverancier.

De afgelopen twee jaar zijn 33 wietkwekerijen opgerold waarvan het vermoeden bestaat dat ze door de organisatie werden geëxploiteerd. Drie van de aangehouden mannen worden verdacht van het organiseren van wiettransporten naar Engeland. Met de illegale handel zouden de verdachten miljoenen euro’s hebben verdiend.

Op dit moment (dinsdag) vinden op 15 locaties in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Moerdijk en Zwanenburg doorzoekingen plaats. Er zijn 19 dure auto’s, motoren, een jetski en drie vuurwapens aangetroffen. En de politie heeft 2,5 miljoen contant geld in beslag genomen.