Politie: Mishandelde grensrechter overleden (UPDATE)

De politie heeft maandag drie jongens van 15 en 16 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de mishandeling van een grensrechter afgelopen zondag tijdens een voetbalwedstrijd. Het slachtoffer lag in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar is inmiddels overleden, zo meldde de politie maandagavond. De grensrechter werd zondag tijdens een jeugdwedstrijd geschopt en geslagen door meerdere personen van de tegenpartij.

De mishandeling vond afgelopen zondag plaats tijdens een wedstrijd tussen de B1 van SV Nieuw Sloten en Buitenboys. De aangehouden verdachten van 15 en 16 jaar zouden de grensrechter van Buitenboys hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer is maandag officieel klinisch dood verklaard, meldt de politie nadat ze eerst meldde dat het slachtoffer al was overleden.

Op de officiële website van SV Nieuw Sloten meldt het bestuur van de club dat spelers van de B1 van hun club zich hebben misdragen tijdens de wedstrijd tegen Buitenboys. Ze hebben hun excuses aangeboden en melden dat de betreffende jongens worden geroyeerd als lid en dat de namen worden doorgegeven aan de KNVB.  

De politie onderzoekt nog wat er zich precies heeft afgespeeld zondag. Er worden veel getuigen gehoord en de verhalen over de mishandeling lopen nogal uiteen, aldus de politiewoordvoerder.