Arrestaties na overval op geldloper

Na een achtervolging en de inzet van een spijkermat heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag drie mannen aangehouden die verdacht worden van de overval op een geldloper in Bergen op Zoom. Bij de arrestatie zijn enkele waarschuwingsschoten gelost. De verdachten zijn twee mannen van 22 jaar uit Purmerend en een 21-jarige Amsterdammer. Woensdagmiddag werd de geldoper in Bergen op Zoom overvallen.

Vlakbij een pinautomaat werd de vrouwelijke geldloper woensdagmiddag rond 16.10 uur op het Zonneplein overvallen door twee daders. Zij maakten een geldkoffer buit en vluchtten in een gereedstaande auto. Vervolgens raakte de politie de daders kwijt.

In de nacht van woensdag op donderdag achtervolgden agenten een auto die over de A1 richting Hilversum reed. In deze auto zaten mannen waarvan de politie vermoedt dat zij betrokken zijn bij de overval op de geldloper in Bergen op Zoom. Op de A6, ter hoogte van de afslag Almere Haven, legden agenten een spijkermat neer waardoor de vluchtauto van de verdachten twee lekke banden opliep.

De wagen werd klemgereden, waarna de verdachten er te voet vandoor gingen. Nadat de politie een aantal waarschuwingsschoten had gelost, konden de verdachten, twee mannen uit Purmerend (22) en een 21-jarige Amsterdammer, worden aangehouden.