Arrestatie door samenwerking privédetectives

Het Snelle Interventie Team heeft dinsdag vijf mannen opgepakt vanwege de diefstal van 4600 harde schijven. Drie van de mannen zouden de harde schijven 30 april van dit jaar hebben weggehaald bij een bedrijf in Venlo. Het onderzoek werd gedaan in samenwerking met privédetectives.

 

De vijf werden opgepakt nadat een particulier opsporingsbedrijf een dossier aan de politie overhandigde. Per 1 mei is een proefsamenwerking tussen particulieren, de politie en het Openbaar Ministerie begonnen in vier regio’s. Het gaat om Kennemerland, Amsterdam, Groningen en Brabant Zuid-Oost. Dit zou het eerste succes zijn in de samenwerking.

Naast de drie dieven, werden twee mannen opgepakt die worden verdacht van heling. De verdachten in de zaak zijn een 26-jarige man uit Maasbracht, een 27-jarige inwoner van Thorn, een 26-jarige man uit Belfeld en twee Tilburgers van 40 en 42 jaar.

Er zijn verschillende panden doorzocht, waaronder de woning van de verdachten. Een gedeelte van de harde schijven is teruggevonden. Daarnaast zijn drie auto’s in beslag genomen. In een van de woningen werd ook een hennepkwekerij met ruim 250 planten aangetroffen. Ook werd een vuurwapen gevonden.