Arrestaties na steekpartij in ‘Polenhotel’ Best

In het onderzoek naar een steekpartij bij het GoodStay-hotel aan de I.B.C.-Weg in Best heeft de politie zaterdag twee Polen van 38 en 24 gearresteerd. Zaterdagochtend rond 3.30 kwam een 38-jarige Pool uit Helmond het hotel voor arbeidsmigranten in Best binnengelopen. Uit het niets begon hij alles kort en klein te schoppen en te slaan.

Keukenmes

Terwijl de man bezig was met het vernielen van spullen uit het hotel pakte een gast zijn telefoon en begon de agressieve Pool te filmen. Die pakte vervolgens een mes uit de keuken, stak de filmer en ging ervandoor. Terwijl het slachtoffer, een 32-jarige Pool, naar het ziekenhuis werd gebracht, ging de recherche op zoek naar de dader.

Soortgelijk incident

Enkele uren later was er bij een soortgelijk hotel aan De Stad in Oirschot eenzelfde soort incident. Dezelfde dader stapte ook daar het hotel binnen om vervolgens vernielingen aan te richten. Dankzij camerabeelden wist de politie al snel de 38-jarige Pool te achterhalen. Het bleek dezelfde man te zijn als die in Best tekeer was gegaan. De Pool werd daarop aangehouden.

Andere verdachte

Tijdens het analyseren van videobeelden uit het hotel in Best zag de recherche dat er een man in beeld kwam gelopen die in het bezit was van iets dat sterk op een vuurwapen leek. Op basis van deze beelden werd ook een 24-jarige Pool opgepakt in het hotel. Een vuurwapen werd niet gevonden. Wel zit de verdachte vast en wordt hij verhoord.

Aanleiding onbekend

Het slachtoffer van de steekpartij is na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis gestuurd. Ook de verdachte van het steekincident zit nog vast. Waarom de man zo agressief was is niet bekend, maar de politie vermoedt dat alcoholgebruik een rol heeft gespeeld.