Arrestaties na ‘vondst’ jonge vrouwen

De koninklijke marechaussee heeft vorige week drie mannen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Vier minderjarige vrouwen uit Irak of Syrië, die zich verborgen hielden in een camper, zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst. De arrestaties volgden uit een internationaal onderzoek dat werd gecoördineerd vanuit Engeland. Video na de break.

De marechaussee controleerde donderdagmiddag op een parkeerplaats langs de A58 bij Bergen op Zoom een camper. Daarin zaten vier vrouwen van 16 en 17 jaar uit Irak of Syrië.

De actie werd gehouden naar aanleiding van een Engels rechtshulpverzoek aan het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). ‘Vermoedelijk hebben de vrouwen vanuit de Rotterdamse haven aan boord van een ferry de oversteek willen maken naar Engeland’, meldt het OM.

In Nederland zijn tijdens de actie twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Turkije en een 24-jarige uit Irak. Een dag later is in Beverwijk nog een Irakees (32) aangehouden. In Engeland arresteerde de politie een 38-jarige verdachte in Hull.

Hieronder in een video de toelichting van het OM.

{youtube}w2CgFLyZ85g{/youtube}