Arrestaties om georganiseerde autodiefstallen

Dinsdagavond en woensdagochtend heeft de politie bij acties in Amsterdam, West-Brabant en Utrecht verdachten aangehouden voor het plegen autodiefstallen en omkatten. Een onderzoek van de politie Zeeland-West Brabant leidde dinsdagavond naar een loods in Utrecht.

Clio

Daar werd een in Tilburg gestolen auto aangetroffen. Ter plaatse is één verdachte, een 44-jarige Utrechter, aangehouden op verdenking van heling. Vrijwel gelijktijdig werden op de A27 ter hoogte van Hank nog twee vermoedelijke handlangers gearresteerd die kort daarvoor in de loods waren. In de loods van het autobedrijf in Utrecht zagen de agenten dat op de brug een al deels uit elkaar gehaalde Renault Clio stond. Alle portieren, motorkap, achterklep en wielen waren gedemonteerd. Naast het voertuig stonden de stoelen op de grond.

Bij Hank zijn rond 21.00 een 30-jarige Bredanaar en een 40-jarige Oosterhouter gearresteerd.

Omkatten

In Amsterdam-Zuidoost zijn in de vroege mochten in ‘een lopend onderzoek’ naar meerdere autodiefstallen twee mannen uit Amsterdam aangehouden van 21 en 22 jaar oud, één verdachte probeerde nog te vluchten maar werd later aangehouden. De recherche zegt nog een derde verdachte op het oog te hebben.

De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het stelselmatig plegen van autodiefstallen en het omkatten van deze auto’s.

Of de twee onderzoeken met elkaar te maken hebben is niet bekend.