Hells Angels gearresteerd voor moordpoging

De politie heeft twee leden van de Deense Hells Angels opgepakt voor een poging tot moord van twee voormalige clubleden. De twee slachtoffers werden afgelopen vrijdag meegenomen in een auto. Een van hen werd meerdere keren gestoken en uit de auto gegooid, de andere werd in een auto teruggevonden met schotwonden aan zijn been. De twee liggen in het ziekenhuis maar zijn buiten levensgevaar.

De politie vond bij de arrestaties twee geweren met munitie. De politie weet niet of een van de twee wapens is gebruikt bij de poging tot moord.

Na de steek- en schietpartij werden dertig Hells Angels opgepakt, maar zij werden allemaal weer vrijgelaten. De twee huidige verdachten konden worden gearresteerd door tips van het publiek, meldt de Deense politie.

Eerder werd al duidelijk dat het incident waarschijnlijk onderdeel was van een interne krachtmeting tussen de Hells Angels en dus niks te maken heeft met het conflict met de Bandidos. De twee voormalige leden zijn uit de Hells Angels gezet en hebben de ‘bad standing’-status, wat wil zeggen dat ze bij geen enkele Hells Angels chapter ter wereld welkom zijn.

De afgelopen tijd laait het geweld van motorclubs in Denemarken weer op. Afgelopen voorjaar vonden meerdere vechtpartijen in Esbjerg plaats, waarbij Hells Angels en Bandidos betrokken waren. De spanning liep verder op toen verschillende leden van de Bandidos overliepen naar de Hells Angels. In de jaren 90 woedde een groot conflict tussen de Hells Angels en Bandidos in Scandinavië, waarbij zware wapens werden gebruikt.

Lees ook:

Invallen bij Deense motorclubs

Opnieuw arrestaties Deense Hells Angels