Arrestaties om uitbuiting van minderjarige meisjes

Twee mannen uit Limburg zijn gearresteerd op verdenking van mensenhandel en langdurige uitbuiting van twee minderjarige meisjes. De meisjes, 15 en 15 jaar oud, werden een half jaar gedwongen om betaalde sekst te hebben. Er zijn ook twee vrouwen en een derde man opgepakt, maar zij zijn vrijgelaten. Ze blijven wel verdachte.

De vrouwen zouden ook hebben meegewerkt om de meisjes ‘in de prostitutie te trekken’. De derde man zou een klant zijn geweest bij de meisjes.

De meisjes werden op meerdere sites aangeboden als prostituee. Mannen die betaalde seks met de meisjes wilden, moesten een 06-nummer bellen. De seks vond plaats in meerdere woningen in Heerlen. Mogelijk hebben er ook seksshows met de meisjes plaatsgevonden.

Getipt door vriendin

De politie kreeg de meisjes in het oog toen een vriendin van de slachtoffers naar de politie was gestapt. Tijdens het onderzoek zijn verschillende foto’s van de meisjes op sekssites gevonden. Die zouden zijn gemaakt in de douche van een van de verdachten, aldus een woordvoerder van het OM in Limburg tegen De Telegraaf.

Het is de tweede zaak in Limburg in korte tijd waarbij een minderjarige meisjes zijn betrokken. Onlangs kwam een zaak aan het licht waarbij een meisje van 16 in een hotel in Valkenburg door tientallen mannen zou zijn verkracht.