Arrestaties in onderzoek diamantroof Schiphol (UPDATE)

De Koninklijke Marechaussee heeft zeven mensen opgepakt in verband met de grote diamantroof op Schiphol uit 2005. Bij die roof werd ter waarde van tientallen miljoenen euro’s diamanten buit gemaakt.

70 miljoen

De verdachten zijn vrijdag en zaterdag aangehouden in Amsterdam en in de Spaanse stad Valencia. Het zijn allen Nederlanders: vijf mannen en twee vrouwen. Ze verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op een waardetransport. De overvallers reden een busje van de KLM met diamanten weg van het beveiligde gedeelte van Schiphol door samen met een andere auto onder de slagboom door de rijden. Een deel van de diamanten is kort na de overval teruggevonden in een vluchtauto maar 40 miljoen van de 70 miljoen is nog spoorloos. De roof was de grootste in de de Nederlandse geschiedenis.

Een betrouwbare bron zegt aan Crimesite dat onder de aangehouden verdachten Marlon Dalfour is, dat is een neef van de in Hooge Zwaluwe doodgeschoten Brian Dalfour. Op Marlon Dalfour werd in 2009 een moordaanslag gepleegd, die hij overleefde.

Pasje

De overvallers hadden pasjes waarmee ze op het platform bij de vliegtuigen konden komen. Niet lang na de overval zijn zeven personen aangehouden maar tot een dagvaarding kwam het niet wegens gebrek aan bewijs.

Het vliegtuig waarin de diamanten waren geladen was van het inmiddels ter ziele gegane Tulip Air, onderdeel van Holland Exel.

Vorig jaar heeft de marechaussee nieuwe informatie gekregen waarmee nieuw onderzoek is gestart. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.