Arrestaties onderzoek witwassen

In een onderzoek naar drugs en witwassen heeft  de politie Rotterdam dinsdag vier aanhoudingen gedaan. Elf panden zijn doorzocht. Er is geld, drugs en een aantal luxe goederen en auto's in beslag genomen. De vier verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie startte het onderzoek na de vondst van een grote hoeveelheid wiet en cocaïne in een bedrijfspand in Ridderkerk begin dit jaar.

Witwassen

Dat leidde dinsdag tot de doorzoekingen en aanhoudingen in Ridderkerk, Rotterdam en Utrecht. De aangehouden verdachten zijn Ridderkerkers van 24, 34 en 45 jaar en een Rotterdammer van 51. Ze worden verdacht van de handel en het voorhanden hebben van verdovende middelen. Een van hen wordt ook verdacht van witwassen.

Horloges

Bij de zoekingen, onder andere in woningen, werden onder meer twee grote zakken wiet gevonden. Er zijn veel goederen in beslag genomen. Dat gaat onder andere om dure horloges, maar ook om vier oldtimers en twee nieuwe auto’s. Ook is een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.