Arrestatie na schietpartij Zaandam (UPDATE)

Na een schietpartij in de Dodonaeusstraat in de wijk Poelenburg in Zaandam heeft de politie één arrestatie verricht. Vlak voor de Coentunnel richting Amsterdam werd door de politie een zwarte Audi klem gereden. Daarbij werd één verdachte opgepakt, twee anderen wisten te vluchten. UPDATE2: de politie meldt inmiddels dat er niet is geschoten. 

Bij de schietpartij in Zaandam zouden geen gewonden of dodelijke slachtoffers zijn gevallen, aldus de politie, die inmiddels meldt dat het om een beroving zou gaan waarbij niet is geschoten.

Naar de twee gevluchte verdachten bij de Coentunnel wordt nog gezocht. De politie gebruikte bij de aanhouding van de verdachte getrokken pistolen.

Eerder meldde de politie dat naar aanleiding van de schietpartij in Zaandam ook een man in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam werd aangehouden. Dat heeft een woordvoerder inmiddels gecorrigeerd. De arrestatie van de man in Amsterdam heeft te maken met de beroving van een busje met chemicaliën in Zaandam. Twee mannen kaapten vanochtend een bestelbusje. Een van de mannen kroop achter het stuur van de bus en werd later aangehouden. De andere man werd iets daarna in de Jan Evertsenstraat gearresteerd. Omdat het mogelijk om chemicaliën gaat die gebruikt (kunnen) worden bij de productie van drugs is ook de oorspronkelijke bestuurder van het bestelbusje aangehouden.