Arrestaties na vondst 250 kilo coke

Het HARC-team Rotterdam, het samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane en Fiod, heeft op Oudjaarsdag 250 kilo cocaïne onderschept. Er zijn vijf mannen aangehouden.

Vrachtwagen

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam woensdag bekend gemaakt. De drugs zaten in dozen met bananen uit Ecuador. De dozen waren op Oudjaarsdag door een zeeschip gelost bij een logistiek fruitbedrijf. Het HARC-team viel het bedrijf binnen vlak nadat een vrachtwagen de dozen met bananen met drugs kwam halen.

Woonhuizen

Een van de aangehouden personen is een medewerker van het bedrijf. Hij wordt ervan verdacht misbruik te hebben gemaakt van zijn positie. Ook twee mensen die via een uitzendbureau waren ingehuurd, zijn aangehouden. Bij zoekingen in de woonhuizen van de verdachten zijn tienduizenden euro’s gevonden. Verder zijn twee vuurwapens en drie tasers, een geldtelmachine, sieraden, een paar honderd kilo illegaal zwaar vuurwerk, en enige andere waardevolle goederen in beslag genomen.

De aangehouden mannen zijn tussen de 29 en 47 jaar oud en komen uit Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs. De vijf zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor 14 dagen langer vast zette. Het onderzoek is nog in volle gang en het HARC-team sluit meer aanhoudingen niet uit.