Arrestaties voor cokehandel en witwassen

In een groot onderzoek naar cokehandel en witwassen heeft de politie twee weken geleden, op woensdag 6 november, in Amsterdam en Amstelveen negen mensen opgepakt voor cokehandel en witwassen. Zes van hen zijn maandag voor langer vastgezet. Het gaat om een Tsjech, drie Colombianen en twee Nederlanders. Een man en twee vrouwen werden enkele dagen na de invallen al heengezonden.

Verschillende arrestatieteams vielen woensdag 6 november zeven woningen in Amsterdam binnen en één in Amstelveen. In deze woningen troffen de agenten meerdere vuurwapens en nepvuurwapens aan, tientallen mobiele telefoons, professionele geldtelmachines, ruim 4,5 ton cashgeld en enkele tientallen kilo’s cocaïne. Negen verdachten werden aangehouden.

Vrijgelaten

Twee vrouwen en een man werden een paar dagen later al vrijgelaten. De overige zes zitten nog vast. Het gaat om een Tsjech, drie Colombianen en twee Nederlanders van tussen de 26 en de 43 jaar oud. Zij worden verdacht van cokehandel en witwassen.

Bewaking

De politie kwam de groep op het spoor na binnengekomen informatie. Meerdere personen werden vervolgens geobserveerd om een beter beeld te krijgen van de organisatie. Tijdens het onderzoek bleek dat gebruik werd gemaakt van woningen in Amsterdam en Amstelveen. Deze panden werden door de organisatie bewaakt en tassen met onbekende inhoud werden overgegeven.

Dat leidde uiteindelijk toto de acties van de arrestatieteams. Politie en justitie hebben de zaak naar eigen zeggen zo lang stilgehouden omdat de verdachten in beperkingen vast zaten.