Arrestaties voor dubbele liquidatie Curaçao

De politie op Curaçao heeft de afgelopen twee maanden zes verdachten opgepakt voor de dubbele liquidatie op het vliegveld van Curaçao. Vier van de verdachten hebben banden met de criminele groep No Limit Soldiers. Waarschijnlijk zijn de twee slachtoffers leden van Buena Vista City, een rivaliserende criminele organisatie.

Een zevende verdachte is nog voortvluchtig. Dat heeft het OM bekend gemaakt. Op 16 juli werd er met een automatisch wapen geschoten op de luchthaven, waarbij twee doden vielen. Ook raakten er zeven personen gewond.

Volgens het OM zitten vijf mannen achter de dubbele liquidatie, van wie er nu vier vastzitten. De vijfde verdachte is Adrian Santhony M., die nog voortvluchtig is. De twee andere mannen worden verdacht van het verstrekken of in ontvangst nemen van de wapens waarmee is geschoten.

No Limit Soldiers en Buena Vista City hebben al jaren ruzie, waarschijnlijk over een partij gestolen drugs. Dat leidde tot liquidaties over en weer, waarbij meerdere personen om het leven zijn gekomen.