Vijf arrestaties in zaak liquidatie Latumahina (UPDATE)

Er zijn dinsdagochtend bij verschillende invallen in Noord-Holland vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Djordy Latumahina. Dat heeft de politie bevestigd. De recherche gaat er nu met zekerheid vanuit dat de liquidatie van de 31-jarige dj in oktober een vergissing was.

Persoonsverwisseling

Vijf mannen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar zijn in alle vroegte aangehouden in verband met de gewelddadige dood van Latumahina, onder meer in Aalsmeer, volgens Het Parool. De aanhoudingen zijn verricht in de eenheden Amsterdam en Noord-Holland, aldus de politie.

De recherche gaat er van uit dat Djordy Latumahina het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

Tips

Dinsdagavond zijn in Opsporing Verzocht beelden te zien van de twee schutters en de bestuurder van de vluchtauto. De politie is nog steeds op zoek naar tips.

De 31-jarige Djordy Latumahina werd 8 oktober vorig jaar doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Hij zat in zijn auto met zijn vriendin en 2-jarige dochter. Zijn vriendin raakte ernstig gewond. Het dochtertje bleef ongedeerd.

De politie zei er aanvankelijk vanuit de gaan dat een vergissing niet het eerste scenario was maar later stelde hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg dat een vergissing juist wel aannemelijk was.

Zie ook:

AT valt kapperszaak binnen

‘Liquidatie Latumahina geen vergissing’

Moordenaars Djordy crashten in Hoofddorp