Arrestaties voor vuurwapens en munitie in woning Winschoten

De politie heeft dit weekend twee mannen aangehouden na de vondst van meerdere vuurwapens en munitie in een woning aan de Hermelijnlaan in Winschoten. Het gaat om een 35-jarige man uit Winschoten en een 24-jarige man uit Oude Pekela.

(Beeld uit archief)

Een arrestatieteam deed op zowel donderdag als vrijdag invallen in twee woningen aan de Hermelijnlaan. Bij de zoekingen werden in één van de woningen meerdere vuurwapens en munitie aangetroffen. De 35-jarige man uit Winschoten is vrijdag aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

Een dag later werd in hetzelfde onderzoek ook een 24-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Na de aanhouding is een doorzoeking geweest van een woning aan de Vijverlaan in Meeden. Hier werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De 24-jarige man heeft afstand gedaan van dit voorwerp, zo meldt de politie.

Langer vast

De 35-jarige man uit Winschoten is maandag voorgeleid en blijft veertien dagen langer vastzitten. De 24-jarige man uit Oude Pekela wordt dinsdag voorgeleid.

De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten. Ook wordt er sporenonderzoek verricht naar de aangetroffen wapens om te kijken of ze in verband kunnen worden gebracht met andere strafbare feiten en/of incidenten. Zodra de wapens zijn onderzocht, worden ze vernietigd.