Arrestaties wiethandel Noord-Brabant

De Bovenregionale recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdag drie verdachten aangehouden in een drugsonderzoek. De drie zijn in hun woningen in Best en Oirschot aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in softdrugs en ingesloten voor verder onderzoek. De actie is onderdeel van de aanpak van de Taskfore georganiseerde (wiet)criminaliteit in Brabant.

In hun woningen in Best werden een 51-jarige en een 46-jarige man aangehouden. In een woning in Oirschot werd een 51-jarige man aangehouden. De woningen van de verdachten zijn door de BRZN doorzocht. Verder werden een growshop en vier garageboxen in Best doorzocht. Daarbij zijn onder andere wiet, administratie en computermaterialen in beslag genomen. In een woning in Best werd een vuurwapen aangetroffen. Dit wapen is eveneens in beslag genomen. In de woning in Oirschot werd een aanzienlijk geldbedrag gevonden en in beslag genomen.

Bij deze actie werkte de BRZN samen met de lokale Politie in Best, Oirschot en Son en Breugel, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, gemeente Best, het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC). In de Taskforce bestrijding georganiseerde criminaliteit werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de burgemeesters van de vijf grotere steden in Brabant, het Openbaar Ministerie, de Nationale Recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen.