AT valt binnen bij Surinaamse diplomaat

Afgelopen zaterdag is een arrestatieteam van de politie Haaglanden binnengevallen in het huis van Tijdelijk Zaakgelastigde van Suriname in Den Haag David Abiamofo. Het team dacht in de woning twee personen aan te treffen tegen wie een internationaal arrestatiebevel liep. Volgens het Openbaar Ministerie wist de politie niet dat de woning bewoond werd door de Surinaamse diplomaat. Maar het OM erkent wel dat er ‘daardoor ten onrechte inbreuk is gemaakt op de immuniteiten van de Tijdelijk Zaakgelastigde van Suriname.’

Het Internationaal Rechtshulp Centrum van de Politie Haaglanden ontving vorige week een Internationaal arrestatiebevel om in Den Haag twee verdachten aan te houden.

Maar twee verdachten die internationaal gesignaleerd staan werden niet aangetroffen in de woning.  Politie Haaglanden zegt op het moment van het binnentreden niet over alle relevante informatie te hebben beschikt.

Het verzoek tot aanhouding van de twee verdachten kwam uit Italië. Ze worden gezocht in verband met een drugsonderzoek.

De waarnemend ambassadeur in Suriname heeft namens de Nederlandse regering excuses aangeboden aan de Surinaamse minister van buitenlandse zaken Winston Lackin in Paramaribo, zo meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.