Arrestatieteam doet met Bearcat inval in drugslab Nijkerk (UPDATE)

Een zwaarbewapend arrestatieteam van de politie heeft maandagmiddag rond 16.00 een inval gedaan in een loods bij een boerderij aan de Prinsenweg in Nijkerk. Daar werd een in werking zijnde drugslab aangetroffen. Er zijn acht mannen en twee vrouwen van 32 tot 76 jaar uit Edam, Nijkerk, Amsterdam en Tienhoven aangehouden. Ze worden verdacht van het overtreden van de opiumwet. 

(Beeld: Jeroen van der Veer)

Bij de inval werden ongeveer twintig leden van een arrestatieteam en een Bearcat (gepantserd voertuig) ingezet. De politie heeft meerdere verdachten die in het pand aanwezig waren aangehouden. Enkele arrestanten kregen ter plaatse een witte overal aan in verband met de mogelijke aanraking van gevaarlijke stoffen.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben samen met forensische rechercheurs het pand doorzocht. Diverse goederen en stoffen zijn in beslaggenomen. Deze stoffen moeten nader onderzocht worden.

Over de exacte grootte van het lab en wat voor drugs er werden geproduceerd is nog niets bekend.

Het pand wordt gedurende het onderzoek bewaakt. Dit kan mogelijk enkele dagen duren. Over de aanleiding van de inval doet de politie geen nadere informatie.