Arrestatieteam onderschept 42 kilo wiet

In een onderzoek naar internationale drugshandel heeft een arrestatieteam op maandag 2 december 42 kilo wiet onderschept in een vrachtwagen. De wiet zat verborgen achter een dubbele wand. De politie heeft drie mannen in de leeftijd van 24 tot 60 jaar aangehouden als verdachten in deze zaak.

Bij de politie in Hilversum was informatie binnengekomen over het vervoeren van drugs door vrachtwagenchauffeurs. Uit onderzoek concludeerde de politie dat het ging om internationale handel.

Tijdens dat onderzoek bleek dat de verdachten een nieuw transport hadden gepland. Dat transport is maandag door een arrestatieteam van de politie onderschept. In de vrachtwagen werd in eerste instantie niets aangetroffen, maar na verder onderzoek ontdekten de politie achter een dubbele wand 42 zakken met wiet.

In totaal werd er 42 kilo wiet in beslag genomen en de chauffeur en bijrijder werden aangehouden. Later die avond is nog een derde man aangehouden. Allen in de leeftijd tussen 42 en 60 jaar. Bij de doorzoeking van een loods in Nederhorst den Berg werd ook nog 1 kilo amfetamine aangetroffen.