Arrestatieteam pakt overvallers

Leden van de D.S.I. (Dienst Speciale Interventies) hebben op de A2 ter hoogte van Hagestein zes mannen aangehouden in verband met een kort daarvoor gepleegde overval in Amsterdam-Noord. Even voor het middaguur overviel een groep mannen een vertegenwoordiger op de parkeerplaats van het Buikslotermeerplein. De man wilde samen met een collega net een bezoek brengen aan een juwelier toen plotseling mannen met bivakmutsen voor hen stonden.

Hierbij werd geweld gebruikt en ontstond een vechtpartij. De overvallers hadden messen en vuurwapens. De overvallers wisten een koffer, met waardevolle inhoud, buit te maken. Ze reden weg in een auto met een Frans kenteken.

Gewond

Agenten troffen de vertegenwoordiger aan, die aan zijn hoofd gewond was, en waarschuwden een ambulance. De vluchtauto werd aangetroffen op de H. Cleijndertweg en daar kreeg de politie informatie dat de verdachten overgestapt waren in een auto voorzien van een Belgisch kenteken. De politiemensen in Amsterdam, de omliggende politie-eenheden en de Landelijke Eenheid werden in kennis gesteld van het kenteken en de bijzonderheden.

Beeld: politiehelicopter

Achtervolging

De bewuste auto met Belgisch kenteken werd gespot op de A2 en surveillance auto’s van de Landelijke Eenheid volgden op gepaste afstand. De vluchtauto reed daar met normale snelheid kennelijk om niet op te vallen. De politiehelikopter nam de observatie over en bleef de positie doorgeven. De overvallers werden door drie niet herkenbare politievoertuigen ingesloten en tot stoppen gedwongen. De verdachten en de vluchtauto zijn naar Amsterdam overgebracht.