Arrestatieteam treft leeg huis aan in Echt (UPDATE)

Een arrestatieteam dat zondagavond een appartement in het Limburgse echt binnenviel omdat de bewoner het complex dreigde op te blazen, heeft niemand gevonden. De politie kreeg laat in de middag een melding binnen dat iemand zichzelf wat wilde aandoen, en probeerde daarna urenlang contact te leggen met de man.

Toen dat niet lukte, werd besloten om een arrestatieteam het appartement binnen te laten vallen. Toen bleek dat de bewoner niet thuis was. Het is niet duidelijk hoe de man is kunnen wegkomen, en waar hij op dit moment is.

Update: De man heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Hij is aangehouden. Het gaat om een oud-schipper die zojuist was ontslagen en kampte met relatieproblemen. Het is niet duidelijk waar de man al die tijd is geweest.

Complex ontruimd

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren stelt dat de man dreigde met een explosief een einde aan zijn leven te maken. De politie is er toen vanuit gegaan dat de man nog thuis was, omdat hij die dag nog in het complex was gezien.

Voor de actie werd het complex ontruimd. Ook de Nieuwe Markt, waar het appartementencomplex aan ligt, werd afgesloten. Iedereen moest daar zijn of haar auto weghalen. Uit voorzorg werd een traumahelikopter opgeroepen.