40 kilo cocaïne bij bedrijf in Oosterhout (UPDATE)

Maandagavond is een arrestatieteam binnengevallen in een recyclingbedrijf in Oosterhout. Met een pantservoertuig werd het toegangshek van het bedrijf geramd. In een container is 40 kilo cocaïne aangetroffen. Er zijn drie mensen aangehouden.

Twee Nederlanders

De politie zegt in actie te zijn gekomen nadat informatie was binnengekomen dat een container met drugs vanuit Antwerpen werd vervoerd naar een papierverwerkingsbedrijf in Oosterhout. Toen de container in een loods van het bedrijf was geparkeerd en de deur was gesloten werd door het arrestatieteam de toegangsdeur geforceerd. In een loods waren drie mannen aanwezig, twee Nederlanders uit Ridderkerk en Breda en een man uit de Dominicaanse Republiek. Zij zijn direct aangehouden.

Er waren tijdens de actie ook een helikopter en een drone in de lucht.

Ridderkerk

De politie heeft aansluitend huiszoeking gedaan in Breda en Ridderkerk. Bij deze zoeking is een vuurwapen aangetroffen. De politie gaat verder met het onderzoek. De mannen worden deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam.

Volgens BN/De Stem was de actie bij het bedrijf Van Puijfelik Recycling aan de Koopvaardijweg in Oosterhout, dat in oud papier handelt. Het bedrijf liet aan de krant weten geen idee te hebben waarom de politie is binnengevallen.